Reissutassut
Kaverikoiratoiminta

Mäntyharju

Reissutassujen historia

 

Kaikki alkoi Mäntyharjun osalta toiveista saada palvelukeskus Ruskahoviin koiria vierailemaan vanhusten pariin. Aktiivisesti Tanja Hartonen-Pulkka alkoi kerämään porukkaa helmikuussa 2009. Porukka vaihteli, välillä ilmoittautuneita oli enemmän, välillä vähemmän. Koirien kerääminen laajentui koko Suur-Savon alueelle. Sitkeästi ja sisukkaasti porukalle tiedottaen ja uskoa valaen, että kyllä tämä toteutuu. Aiemminkin on yritetty Mikkelin lähialueella kurssia järjestää, mutta onnistumatta.

 

Porukan sitoutuneisuus testattiin reilun vuoden odotuksella ja palkittiin kaverikoirakurssilla, jonka Suomen kennelliitto järjesti Mäntyharjussa 22.5-23.5.2010. Vetäjänä mm. Tiina Muros.

 

Mukana oli yhteensä 16 koiraa, ja porukka kurssin jälkeen jakaantui kolmeen ryhmään: Mikkeli, Ristiina ja Mäntyharju. Mäntyharjun kaverikoiria 6 kpl kurssilla: Ronja (Ohjaaja Tanja), Ransu(Ohjaaja Hilkka), Lola, (Ohjaaja Tuula)  Maisa, (Ohjaaja Marja H), Aku  (Ohjaaja Pirjo) ja Pumpuli (Ohjaaja Marja K.)  Tässä siis kaikki Mäntyharjun ryhmän ensimmäiset koirat ohjaajineen!

 

Teimme Mikkelin alueen historiaa, sillä kurssi on alueen ensimmäinen! Kiitos Tanjalle!

 

Kaverikoirien koulutus alkoi vuonna 2001 Varsinais-Suomen Paimiossa, jossa koulutettiin ensimmäinen vapaaehtoisten ryhmä. Toiminta on sittemmin käynnistynyt eri puolilla Suomea. Kaverikoiria on tällä hetkellä lähemmäs 500 ja toimivia ryhmiä on noin 50 paikkakunnalla.

 

Ihanaa, se onnistui!

 

Tässä kaikki Mäntyharjussa Työväentalon pihamaalla, jotka tekivät kurssin mahdolliseksi 23.5.2010

Tiiminvetäjinä vuonna: 2010-2011 toimi Tanja Hartonen-Pulkka 

2012-2013 Marja Hälikkä 

2014 Laura Pöllänen 

 

 Kaverikoirat saivat alueellamme ensimmäiset Suomen kennelliiton myöntämät mitalit ja diblomit ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä 25.8.2012: Onnea Tanja&Ronja, Hilkka&Ransu, Pirjo&Aku, Marja&Maisa ja Marja&Pumpuli

Lisäksi palkittiin myös Mikkelin Kaverikoiria 5 kpl ja yksi Kotkasta.

Ja Tanja kiittää saamastaan ruususta Mäntyharjun kennelyhdistystä!

 

Lisää historiasta