Reissutassut
Kaverikoiratoiminta

Mäntyharju

Miten mukaan?

 

Kaverikoiratoiminta sopii rotuun katsomatta kaikille kilteille, hyvin käyttäytyville ja terveille, erilaisista ihmisistä pitäville koirille. Koiran tulee olla aikuinen, vähintään 2- vuotias, terve, rokotettu, erilaisia tilanteita ja ihmisiä nähnyt sosiaalinen luonne. Vapaaehtoistyöhön tulee sitoutua ryhmässä, sillä kaverikoirat ovat usein odotettuja vieraita vierailukohteissaan.

 

Kaverikoiratoimintaan lähteminen ei edellytä Suomen kennelliiton jäsenyyttä, eikä paikallisen kennelyhdistyksen jäsenyyttä. 

 

 Ohjaajalta vaaditaan kykyä tuntea oma koiransa, ja osata lukea sitä, sekä tietenkin luotettavuutta ja vastuuntuntoa sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kaverikoiratoiminnassa toimitaan ryhmänä.

 

 Uudet koirakot ottavat yhteyttä yhteyshenkilöön, joka haastattelee ehdokkaan ja täyttää esitietokaavakkeen, jossa kysellään mm. mihin kaikkeen koira on tottunut ja miten on käyttäytynyt aiemmin.

 

 Yhteyshenkilö sopii tapaamisajankohdan ja ilmoittaa siitä muulle ryhmälle.

 

Reissutassut tutustuvat ehdokkaaseen, kertovat toiminnasta, ja arvioivat soveltuuko koira toimintaan. Mukana on siis koira, että ohjaaja. Luettavaksi saa Kaverikoira-vihkosen, ja suosittelemme n.2 kk:n harkinta-aikaa, jonka jälkeen sovitaan jatkosta.

 

Posiivista mieltä ja iloa muitten elämään! Rohkeasti mukaan!

 

Muistetaan noudattaa hyviä tapoja ja noudatetaan kennelliiton sääntöjä. Vaitiolovelvollisuuteen tulee sitoutua asiakaskäynneillä.

 

Kaverikoiralinkki <Klikkaa

Kaverikoiralinkki 2

 

Sponsorina Suomen kennelliiton kaverikoiratoiminnassa on Pedigrii.

 

Pedigrii <klikkaa

Reissutassujen säännöt

 

Koiran tulee olla väh. 2v, rokotettu, terve. Rodulla ei väliä, voi olla sekarotuinenkin. Luonteeltaan koiran tulee olla avoin ja kaikille ihmisille ystävällinen, jolla on hyvä ja luottavainen suhde ohjaajaansa. Koira ei saa käyttäytyä arvaamattomasti missään tilanteessa. Kaverikoirat ovat tavallisia aikuisia kotikoiria, joille on jo kertynyt elämänkokemusta. Koiran tulee itse haluta ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin, eikä se saa häkeltyä erikoisista tilanteista.

Ikäviä kokemuksia saaneet koirat, aikaisemmin ihmistä kohtaan aggressiivisesti käyttäytyneet koirat tai koirat, joiden taustaa ei tunneta, eivät ole sopivia kaverikoiratoimintaan. Omistajan tulee myöskin tuntea koiransa, eli on oltava riittävän pitkä yhteinen historia. Kaverikoiraa ohjaa käynnillä aina sen oma tuttu ja turvallinen omistaja, jonka tulee olla täysi-ikäinen. Koiria ei koskaan pakoteta mihinkään, mitä ne eivät halua tehdä.

 

1. Tutustuminen ensin ilman koiraa kohteeseen käyntimme yhteydessä

2. Noin kahden viikon päästä 2-3 kävelylenkkiä ohjaajien ja koirien kanssa puoli tuntia kerrallaan.

3. Ryhmä arvioi sopivuuden

4. n.2 kuukauden harkinta-aika

5. Tervetuloa mukaan!

 

  1. Käynneillä koiran pitää olla puhdas, kynnet leikattuna. Koira pitää pissittää ennen vierailua. Juoksuista narttua ei saa ottaa mukaan käynnille. KOIRAN TULEE OLLA TERVE!

 

  1. Käynneillä koiralle ei saa antaa makupalaa, ei asiakkaat, eikä ohjaaja. Tämä sääntö on ehdoton.

 

  1. Kaverikoirahuivi ansaitaan kuuden vierailukerran jälkeen ja sitä käytetään VAIN työasuna.

 

  1. Kyseessä on vapaaehtoistoiminta, joten tästä ei saa ottaa palkkaa.

 

  1. Käynneillä muistetaan ehdoton vaitiolovelvollisuus, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaista ei saa puhua kenellekään missään, ei nimistä, eikä voinneista. Itsestään käytetään etunimeä.

   

     7. Muistetaan myös, että me olemme koiriemme kanssa asiakkaille tuottamassa hyvää ja asiakkaan ja koiran ehdoilla.

 

    8. Käynneillä ei saa mainostaa toisia koiranruokamerkkejä, koska Pedigree on       Suomen kennelliiton kaverikoirien virallinen sponsori.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Reissutassut